Składniki:
100 g margaryny
1 jajko
1/2 mleka
2 łyżki kawy rozpuszczalnej rozpuszczone w 2 łyżkach gorącej wody
2/3 szklanki cukru
1 i 3/4 szklanki mąki
1/4 łyżeczki soli
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
12 kawałków chałwy waniliowej
W misce wymieszać rozpuszczoną i ostudzoną margarynę z cukrem, dodać jajko, letnią kawę i mleko. Wymieszać. W drugiej misce wymieszać składniki suche: mąkę, proszek do pieczenia i sól. Wlać mokre składniki do suchych i wymieszać do połączenia składników. Mogą pozostać grudki. Napełnić foremki do połowy, włożyć kawałek chałwy i przykryć masą. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach.
bardzo apetycznie to wygląda, ale mam pytanie natury... technicznej ;-) - czy piekłaś je w tych serwetkach? Bo tak to mi wygląda. I jeszcze masz specjalną formę do pieczenia muffin? Pytam, bo jeszcze nigdy nie piekłam. Pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuńTe serwetki to papier do pieczenia, tyle że pocięty na małe kwadraty, którymi wyłożyłam blaszkę do pieczenia muffin (mam tę "specjalną").
Usuń